يک جراح و متخصص چشم پزشکي درباره ارتباط عارضه چشم صورتي با ويروس کرونا توضيحاتي داد.
به گزارش هفت چشمه، قاسم فخرايي جراح و متخصص چشم پزشکي و فوق تخصص گلوکوم (آب سياه) در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلينيک گروه علمي پزشکي باشگاه خبرنگاران جوان، درباره عارضه چشم صورتي گفت: ترشحات چشمي هم ميتواند يکي از علائم ابتلا به ويروس کرونا باشد.
او افزود: افرادي که به ويروس کرونا مبتلا هستند علاوه بر ترشحات دهان، بيني و تنفسي اگر ترشحات چشمي يا اشک روي سطوح ريخته شوند، ممکن است باعث انتقال ويروس شوند.
اين جراح و متخصص چشم پزشکي تصريح کرد: عارضه چشم صورتي يک نوع التهاب سطح چشم است که باعث صورتي شدن يا قرمز شدن سطح چشم ميشود و درگيري چشمي ويروس کرونا به اين صورت ايجاد ميشود، البته ويروسهاي ديگر هم ميتوانند باعث درگيري چشمي شوند.
فخرايي ادامه داد: افراد با فاصله گذاري اجتماعي ميتوانند نکات پيشگيري از ابتلا به کرونا را رعايت کنند و حسن اين بيماري به اين صورت است که همانند ترشحات بيني، دهان و تنفسي پرتاب نميشوند و فقط روي سطح چشم و صورت باقي ميماند؛ بنابراين افرادي که به عارضه چشمي يا ويروس کرونا مبتلا هستند تنها از تماس يا لمس صورت آنها، آلودگي انتقال پيدا ميکند.
او افزود: اگر ترشحات چشمي افراد مبتلا به کرونا هنگام گريه کردن مانند اشک روي سطوح بريزد باعث انتقال ويروس خواهد شد.
اين فوق تخصص گلوکوم اظهار کرد: هر عارضه چشمي صورتي کرونا نيست، بلکه کرونا هم ميتواند عارضه چشم صورتي يا قرمز رنگ و ساير بيماريها بدهد.
فخرايي گفت: فقط عارضه چشمي نشان دهنده کرونا نيست، بلکه علائم ديگر مانند تنگي نفس، تب، مثبت بودن تست کرونا از نشانههاي ابتلا به اين ويروس خطرناک و کشنده است.
آلودگي ميتواند باعث بروز عارضه «چشم صورتي» شود و اين ويروس از طريق اشک چشم قابل انتقال خواهد بود. دانشمندان به اين نتيجه دست يافتند که از بين ۳۸ بيمار مبتلا به کرونا، ۱۲ نفر داراي عارضه چشم صورتي بودند. در دو تن از اين بيماران، ويروس کرونا هم در آب چشم و هم در آب بيني شان مشاهده شد.
دکتر «ليانگ ليانگ»، سرپرست تيم تحقيق از دانشگاه تري گورجز چين، در اين خصوص ميگويد: «برخي از بيماران مبتلا به کرونا داراي علائم چشمي هستند و احتمال دارد اين ويروس در ترشحات ملتحمه بيماران مبتلا به COVID-۱۹ وجود داشته باشد».
ملتحمه همان غشاي پوشاننده سفيدي چشم و غشاي قسمت داخلي پلک است و طبق نظريه ليانگ، ويروس کرونا ممکن است به اين بخش از چشم بيماران مبتلا به COVID-۱۹ حاد حمله کند. اين نشان دهنده اين نکته است که اگر فرد چشمهاي آلوده خود به اين ويروس را بمالد و با فرد ديگر به خصوص هنگام معاينه چشم ارتباط برقرار کند احتمال انتقال اين ويروس وجود خواهد داشت.
ناگفته نماند که هرچه شدت بيماري فرد مبتلا به COVID-۱۹ بيشتر باشد، احتمال بروز عارضه چشم صورتي در او بيشتر خواهد بود. و طبق همين نظرات، دانشمندان توصيه ميکنند که تمام کادر درماني بيمارستانها علاوه بر لباس، دستکش و کلاه مخصوص، عينک محافظ هم داشته باشند تا خدايي نکرده به اين ويروس خطرناک و کشنده مبتلا نشوند.
بهتر است بدايند که عارضه چشم صورتي زماني روي ميدهد که عروق خوني چشم متورم شوند و التهاب پيدا کنند که در اينصورت مشخصه آن، قرمزي چشم خواهد بود.
انتهاي پيام/